BIOGRAFIE 

Mogen wij ons even kort aan U voorstellen…

A. * BIOGRAFIE van GESTEMDE SNAAR Pat Vermaerken *

Vermaerken Pat werd op 27-11-1957 geboren te Gent waar hij opgroeide in een gezin van 5 kinderen . Hij liep school aan het Stedelijk Technisch Onderwijs te Gent .Tussendoor ging hij wel eens als hulp werken bij marktkramers.

Eén van hen (Eric d'Oosterlinck) was een verwoed verzamelaar van geïmporteerde Amerikaanse soulmuziek. Pat voelde zich volledig aangetrokken tot deze muziekstijl .

Billy Larking, Al Green, Ruffus Thomas waren geen onbekende namen voor een 15-jarige knaap.

Zo ontdekte hij later ook de sound of Philadelphia met namen zoals"The O'Jays, The Trammps,

The Intruders…..".Ook Amerikaanse geïmporteerde oldies stonden op zijn verlanglijst die hij aankocht

in gespecialiseerde platenzaken .

Op zijn 19de werd hij onder de wapens geroepen .

De kazerne was gelegen in Luddenscheid waar hij zijn eerste Pop-plaat"Changed" van David Bowie aanschafte.. Ook Iggy Pop, Lou Reed kwamen in zijn collectie terecht , kortom andere artiesten met

een dichtbenaderend stemgeluid en/of muziekstijl als Bowie .

Onder één van zijn werkcollega's was er een muzikant die hem zijn muzikale kunstjes presenteerde op enkele instrumenten, waaronder een twaalf-string-folkgitaar.

Toen hij de twee akkoorden (C en Em ) speelde die hetzelfde geluid weergaven als in het nummer Space Oddity van David Bowie kreeg Pat het gevoel dat die dag het begin was van zijn muzikale creativiteit tot

op heden.

Na wat experimenteren met de folkgitaar besloot hij zich een keyboard en wat opnamemateriaal aan te schaffen zodat hij zijn eerste eigen composities kon opnemen.

Het bleef bij instrumentale nummers en daarmee kwam hij zo terecht in het Radioprogramma "Maneuvers

in het donker" op de BRT, een programma waar muzikanten hun eigen werk konden laten uitzenden.

Enige tijd later werd er op diezelfde radiozender ( BRT ) een liedjeswedstrijd uitgezonden waar Pat het nummer "Sorrowful love" -een eigen compositie- in de finale 'live' mocht zingen voor de jury.

B. * BIOGRAFIE van GESTEMDE SNAAR Steffen Ron *

Steffen Ron is de pseudoniem voor Ron Verbeke uit Waregem, geboren te Kortrijk op 17/04/1960 en beroepshalve administratief bediende in het Lager Onderwijs te Waregem.

In zijn vrije uurtjes componeert en zingt hij Nederlandstalige luisterliedjes. Zo nam hij al deel aan tal

van wedstrijden zoals de BRT1/KRO- Kwarteeuw Kleinkunst,TV1-Fanclub, VTM-Soundmixshow met

het nummer The Lady in Red van Chris De Burgh. Hij ging ook al een aantal keer over de grens en was

o.a. kandidaat in de TROS talentenjacht- Parade der Besten en het VARA- Songfestival.

Hij stond al in het voorprogramma van o.a. Margriet Hermans en Clouseau. Op radio was hij ook reeds meerdere malen te horen in programma' s als Golfbreker, Vragen staat vrij , Roddelradio , Goed op vrijdag … 'Waregem Leeft ! ', zijn promotielied voor Waregem, is in 1996 op C.D. uitgebracht.

Vele jaren bracht Steffen Ron door de jaren heen volgende programma's:

Voor een volwassen publiek, het soloprogramma 'RondomRon' en met moppentapper Jaco de luister-, lach- en (mee)zingshow 'Héél Even'. Voor de kinderen, een louter liedjesprogramma: "Poef !" met kinderliedjes uit de oude doos.Envoor de mensen die van poëzie houden, bracht Steffen Ron - samen met dichteres Diane Pouleyn en toetsenman Pat Vermaerken - 2 rustgevende, herbronnende luisterprogramma's genaamd naar de uitgegeven dichtbundels: "De Weg naar eenvoudig Geluk" en "Golven van Vreugde".

Later werd een ruim optreed-programma samengesteld uit diverse covers en meezingers van vroeger en nu, zowel Engels-, Frans- als Nederlandstalig.

Steffen Ron en Pat Vermaerken vormen DE GESTEMDE SNAREN en begeleiden zichzelf hierbij op folkgitaar, voetdrum en mondharmonica. Leuze: "GEZELLIGHEID TROEF !"

De beide stemkleuren vullen elkaar hierbij wondermooi aan.

C. * DE GESTEMDE SNAREN *

"GEZELLIGHEID TROEF !"

Onder deze naam werd een optreed-programma samengesteld met diverse covers en meezingers van vroeger, zowel Engels-, Frans-, als Nederlandstalig. Steffen Ron, Waregems kleinkunstenaar en "Zwevegemse Gentenaar" Pat Vermaerken vormen sinds 2001 deze volledige live- en akoestische duogroep. " DE GESTEMDE SNAREN " begeleiden zichzelf op folkgitaar, voetdrum en mondharmonica. De beide stemkleuren vullen elkaar hierbij wondermooi aan. Ze brengen het programma GEZELLIGHEID TROEF! én zijn net een soort LIVE-radio met véél nostalgische liedjes..