“David Bowie - The Lounge Project” - Pat Vermaerken
Als groot fan van David Bowie en naar aanleiding van het schokkend en plots overlijdensbericht
op 10 januari 2016, ben ik kort daarop een project gestart, volledig opgedragen aan mijn idool David Bowie.
“David Bowie - The Lounge Project” bestaat uitsluitend uit muziek van David Bowie, gebracht in een aangename lounge-stijl.
Ik begeleid me daarbij zélf op piano of folkgitaar.
Het zijn niet enkel de hitgevoelige nummers die aan bod komen…. Ook minder gekende, sterke nummers uit het oeuvre van David Bowie krijgen een persoonlijk tintje !
“David Bowie - The Lounge Project” - Pat Vermaerken

 

 

Info: davidbowielounge@telenet.be

0476/97 28 89

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Superfan huldigt David Bowie met optreden Nieuwsblad 13/01/2016

Zwevegemnaar Patrick Vermaerken (58) brengt op zaterdag 16 januari een muzikaal eerbetoon aan zijn idool David Bowie. "Ik wil vier covers brengen",zegt de muzikant van De Gestemde Snaren. "Het zal niet makkelijk zijn. Het overlijden komt erg hard aan. Toch wil ik hem huldigen. David Bowie zal altijd blijven verder leven."
De Zwevegemnaar heeft alle 25 originele platen van de muzieklegende, die zondag op 69-jarige leeftijd bezweek aan kanker. "Ik had tranen in de ogen toen ik het nieuws vernam", zegt Vermaerken. Hij ontdekte Bowie als 18-jarige De eerste langspeelplaat die hij kocht, was 'Space Oddity'. "Bowie is me sindsdien blijven fascineren omdat hij zo doordringend is. Hij sleurt je mee naar zijn bijzondere wereld. Hij was een muzikale kunstenaar."


Soundmixshow
Patrick Vermaerken vertolkte in 2000 'China Girl' van Bowie in het toenmalige populaire programma 'De Soundmixshow' op VTM. De Zwevegemnaar woonde ook vier optredens bij van Bowie. Dat was in Rijsel (twee keer), Rotterdam en op het toenmalige rockfestival Torhout-Werchter. "De laatste keer in Rijsel, twintig jaar geleden, kon ik met wat geluk een vip-kaart op de kop tikken", zegt Vermaerken.


Op tien meter van idool
"Ik zat toen op het balkon voor het podium, op amper tien meter van Bowie. Het was overweldigend om zo dicht bij hem te zijn. Ik liet toen vanop het balkon bewust een cd'tje op de grond vallen. Op het cd'tje stond 'he still loves rock & roll', een nummer dat ik speciaal voor Bowie schreef. Ik hoop dat hij het beluisterd heeft, al was het wellicht nutteloos", knipoogt Vermaerken.

Patrick Vermaerken vormt samen met Waregemnaar Ron Verbeke alias Steffen Ron 'De Getemde Snaren'.

Het muzikale duo treedt op zaterdag 16 januari om 20 uur in het Funkafee op het Toyeplein in Zwevegem op. Vermaerken brengt er zeker vier covers van Bowie, waaronder 'Space Oddity' en 'Let's Dance'. "Het zal niet makkelijk worden", zegt Vermaerken. "Ik probeerde maandag al eens Space Oddity te zingen, maar kreeg niets over mijn lippen. Maar, ik zal mijn best doen. Zo wil ik aantonen dat we Bowie nooit mogen vergeten als artiest." (LPS)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2000